ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ A MEMBRILOR FEDERAŢIEI ROMÂNE DE BOWLING va avea loc MARŢI 27.02.2024 ORA 18:30 CU RECONVOCARE MARŢI 27.02.2024 ORA 19:00

 

vezi convocator aici

vezi procedura de desfasurare aici

- Site-ul FRB a functionat incepand din 2016, pe baza unor intelegeri avute de catre Zoltan Rakosi (legitimat la ACS Bowling Miercurea Ciuc) si membru in Biroul Federal din acea perioada; dl. Zoltan Rakosi fusese mandatat de Biroul Federal sa dezvolte aceasta modalitate de comunicare publica; dânsul a incheiat contract cu Direct Web si a rezolvat restul problemelor tehnice legate de site; in ciuda solicitarilor, nu ne-a transmis niciodata contractul, sau alt document justificativ privind intelegerile avute cu prestatorii de servicii informatice (domeniu, administrare site, hosting, etc.); cu toate acestea, intre timp, federatia a achitat intotdeauna facturile pentru serviciile de hosting primite, conform legii.

- În urma informarii facute de seful Comisiei Dezvoltare-Marketing din FRB, la insistenta acestuia, l-am contactat pe Zoltan Rakosi, care mi-a comunicat pretentiile unui ”prieten de-al lui care detine domeniul”, pentru a ni-l vinde la pretul de 500 euro (eventual in 2 transe), acesta fiind costul platit de el in perioada 2016-2023, in caz contrar acesta blocandu-ne activitatea de comunicare publica pe acest domeniu (printre altele, a mentionat ca si dansul a patit acelasi lucru si a rezolvat in acelasi fel); fiind de acord cu acoperirea cheltuielilor facute de ”prietenul lui” pentru acest domeniu, am solicitat documente justificative, pentru a le prezenta la Biroul Federal, pentru aprobarea sumei;

- Am verificat cu dl. Zoltan Russu de la Dweb Solutions (societatea noua care a continuat sa ne ofere hostingul) situatia si mi-a confirmat toate cele spuse de dl. Zoltan Rakosi, acesta fiindu-i de asemenea prieten; intrebandu-l de posibilitatea obtinerii unor documente justificative, l-am rugat ca in cazul in care, dupa aprobarea facuta de Biroul Federal, s-ar face o eventuala plata facuta acelui ”prieten”, aceasta sa fie inclusa in factura emisa de Dweb Solutions (odata cu serviciul de hosting) - a acceptat si chiar a confirmat ca a discutat cu dl. Zoltan Rakosi despre asta.

- Intre timp, seful Comisiei Dezvoltare-Marketing mi-a atras atentia asupra faptului ca tranzactionarea domeniilor informatice este interzisa si ca daca acceptam sa platim pentru cumpararea domeniului frbowling.ro, vom comite o ilegalitate, indiferent de suma platita; totodata, mi-a atras atentia ca sumele pe care le plateste cineva pentru chiria anuala unui domeniu sunt de aproximativ 10 euro/an, ceea ce n-ar justifica plata a 500 euro pe 8 ani; din alt punct de vedere, mi-a reamintit ca anul trecut BF a hotarat si FRB a achizitionat un nou domeniu informatic, pentru dezvoltarea unui site modern si usor de administrat, si ca oricum, fostul site nu va mai fi utilizat, sau cel putin nu pe domeniul vechi. Nu a fost sub nicio forma de acord cu cedarea la acest şantaj, considerandu-l o modalitate clara de a lua ”ostatica” activitatea de comunicare pe site de catre FRB, insistand sa nu continui discutiile in aceasta directie, urmand sa luam o decizie in Biroul Federal.

- In urma consultarii acordate de seful Comisiei de Marketing-Dezvoltare, l-am recontactat pe dl. Zoltan Russu, am incercat sa obtin de la dansul contractele de prestari de servicii si am intrebat daca mai avem ceva de achitat pentru hosting, precizandu-i ca o eventuala plata facuta ”proprietarului de domeniu” va fi efectuata numai dupa aprobarea prealabila a Biroului Federal; de altfel, comunicarile acestea sunt facute in scris, pe email, aceasta fiind modalitatea prin care am inteles sa oficializez comunicarea. Am incetat orice comunicare telefonica cu dl. Zoltan Rakosi, considerandu-ma victima unor intentii vadit ilegale.

- In urma comunicarilor scrise cu Dweb Solutions, am aflat ca nu mai are documentele, deoarece fosta societate (Direct Web SRL) fusese intre timp cesionata, avand acum sediul in Bucuresti, sfatuindu-ma ca eventual sa merg acolo sa gasesc contractele sau alte documente privind activitatea 2016-2021.

- De asemenea, dl. Zoltan Russu de la Dweb Solutions mi-a facturat serviciile de hosting pentru 2022 si 2023, pe care le-am achitat imediat, tot asa cum achitasem si celelalte facturi, in perioada 2016-2021.

- Insist asupra faptului ca nu cunosc nimic despre nicio intelegere pe care FRB ar fi avut-o cu dl. Rakosi Zoltan, cand s-a realizat site-ul in 2016, privind achitarea unor cheltuieli suplimentare pentru domeniul informatic si am considerat ca toate cheltuielile au fost incluse in facturile de hosting pe care le-am achitat intre timp.

- De asemenea, pot confirma ca in luna ianuarie 2019, dl. Zoltan Rakosi a primit o suma de bani pentru prestatiile facute ca membru al Biroului Federal de la secretarul general din acel moment, dl. Piros Valentin (declaratie publica si afirmata in scris celor din Biroul Federal de-atunci, fiind vorba de transferarea salariului sau din luna decembrie catre dl. Zoltan Rakosi, eu fiind suspendat din functia de Presedinte in acel moment; toate actele federatiei fusesera preluate de catre dl. Piros Valentin).

- Referitor la amenintarea dusa la capat de blocare a activitatii pe domeniul frbowling.ro (dupa cum stiti site-ul a cazut, inclusiv email-urile oficiale), in cazul in care nu vom plati sumele solicitate, aceasta a facut obiectul unor demersuri specifice acestui tip de activitate.
Personal, pot sa confirm ca au existat mai multe tipuri de presiuni asupra mea si asupra federaţiei de a achita rapid aceasta suma, (considerata ”derizorie”), de a ceda şantajului, una din ele fiind facută prin publicarea, in repetate randuri si foarte tendentios, curios lucru chiar inainte ca eu sa cunosc amanuntele (adica din 06.02.2024), pe anumite medii de socializare (in special pe un blog ”specializat” in distribuirea permanenta a unor informatii neverificate si denigratoare la adresa federatiei) , ca fiind un lucru necesar. Insa, aceste presiuni nu au avut succesul scontat, deoarece modul de achitare a debitelor de acest fel sau a unor servicii de specialitate (informatica, contabilitate, etc.) se face intotdeauna cu aprobarea Biroului Federal.

Secretarul general al FRB, Niţu Ionut-Lucian
Let's Bowl
azi 09.02 incepe prima etapa din CNI 2024
squadurile sunt vineri, sambata si duminica

Rezultate live

Transmisie live

FRB ureaza mult succes participantilor!

In urma tragerii la sorti, ungerea pentru turneul 1 din CNI (sala IDM, sector B) este:

2010 USBC Women's Championships

 

Turneul 1 (calificari CNI) va avea loc in perioada 09-11.02.2024 la Bucuresti, sala IDM (sector B).


Inscrierile se fac numai pe adresa de email : competitii@frbowling.ro


  • Incepand de luni (ora 10.00) sunt acceptate inscrierile jucatorilor din Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Targu Mures, Brasov si Iasi.
  • In intervalul marti (ora 10.00) - miercuri (ora 10.00) sunt acceptate si inscrierile jucatorilor din Galati, Cernavoda, Constanta si Ploiesti.
  • Incepand de miercuri (ora 10.00) sunt acceptate inscrierile tuturor jucatorilor.

 

Termen limita pentru inscriere, joi 08.02.2024, ora 21.00!


Inscrierile se fac cu mentionarea categoriei si a squad-ului in care se inscriu jucatorii.
Rugam jucatorii sa fie cu taxele si vizele la zi, lipsa lor aduce automat scoaterea din squadul solicitat!


Situatie inscrieri:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QUpnKtPZYp3BIizTK2cvPXwB2SwTHWiNRRoidsrhkSw/edit#gid=303070530

 

In cazul in care vor fi mai multe solicitari decat numarul maxim de jucator din squad-urile afisate, se vor rezerva piste pentru squad-uri suplimentare: joi 17-18, vineri 14-17, sambata 15-18 sau duminica 15-18.

Primul turneu din cadrul CNI 2024 va avea loc in perioada 9-11 Februarie pe arena IDM din Bucuresti.

Revenim cat de curand cu detalii despre inscriere, squaduri disponibile si ungere.

Va rugam sa primiti proiectul de Regulament CNB 2024, supus spre revizuire catre cluburi membre, echipe, sportivi legitimati la FRB.

Va rugam sa faceti cunoscut catre echipe si catre sportivii aderenti si legitimati la FRB acest proiect si sa ne transmiteti propunerile de revizuire pana maxim pe 3 februarie 2024.

Biroul Federal va dezbate propunerile d-voastra si va hotara sau nu asimilarea acestora in functie de adecvarea lor, conform atributiilor statutare pe care le are.

Va multumim pentru interes, asteptam propunerile d-voastra si va rugam sa finalizati inscrierile in CNB 2024, pentru a ne permite finalizarea Regulamentului CNB 2024 si Calendarului Competitional.

Scurt sumar al modificarilor importante:
- reintroducerea modului de joc si achitare a cheltuielilor etapelor CNE de catre ”echipa gazdă”, prin anuntarea ”salii de rezidenţă”; corespunzator, nr.etape=nr.echipe la ambele divizii;
- modul de hotarare - amanarea meciurilor in CNE;
- modul de anuntare al ungerilor: tipul cu 7 zile si ungerea cu 3 zile inaintea competitilor;
- generalizarea nr.de sportivi calificati in finalele CNI;
- generalizarea nr.de echipe calificate in finalele Duo si Trio;
- introducerea finalei mici si generalizarea premierii a doar primelor 3 locuri, la toate categoriile CNB;
- reintroducerea unui nr.minim de turnee ce trebuie jucate pentru calificarea in finalele CNI: 5 seniori, 4 seniori 50+ si 3 juniori;
- modificarea denumirii ”handicap” cu ”bonus”, a denumirii ”bonus de sex” cu ”bonus de gen feminin”, definirea mai clara a bonusurilor de vârstă;
- generalizarea modului de aplicare a bonusurilor;
- etc. - spre analiza d-voastra detaliata.

 

vezi regulamentul aici

Va invitam sa consultati urmatoarele documente postate pe site pentru sezonul 2024:

 

- formulare actualizate

 https://frbowling.ro/ro/page/1253/formulare-cnb-2024

- informare privind politica de prelucrare a datelor personale

 https://frbowling.ro/ro/page/1994/informare-gdpr

- propunere calendar competitional 2024

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OPaPMSFScodqAO9ZSyD3_F13srKS8FFuvyhrWxdT8gI/edit#gid=179961214

- taxe si cotizatii 2024

https://frbowling.ro/ro/page/700/taxe-si-cotizatii-2024

 

Adunarea Generala Extraordinara a FRB va avea loc in data de miercuri 20.12.2023, ora 18:30, cu reconvocare, in caz de lipsa de cvorum, in aceeasi zi miercuri 20.12.2023 ora 19:00. In cazul in care participantii vor vota ca adunarea sa se desfasoare cu publicitate extinsa, poate participa oricine ca invitat/oaspete, chiar daca reprezinta sau nu un club membru afiliat al Federatiei Romane de Bowling.


Convocatorul si documentele necesare analizei subiectelor de pe ordinea de zi a sedintei au fost transmise pe adresele de email ale reprezentantilor cluburilor membre afiliate in termenul legal (vezi atasamente).


Va invitam, va asteptam si va multumim pentru o participare cat mai numeroasa, in special a reprezentantilor de cluburi, avand in vedere importanta deosebita a subiectelor de pe ordinea de zi.


Biroul Federal al FRB

 

 

S-a incheiat si ultima competitie a sezonului 2023, CN Trio, unde podiumul arata astfel:

1. GAGENOIU ROMEO / POPA VICTOR / ORLANDA DAVID (aur, campioni nationali)
2. PIROS VALENTIN / TUFAN RADU / FELIU CEZAR (argint, vicecampioni nationali)
3. SANDU VIOREL / DAMAR MEHMET / CRACIUN OCTAVIAN (bronz)
    PANAITOPULO BOGDAN / MELECA DARIAN / PITICARIU MARIUS (bronz)

Felicitari premiantilor si tuturor participantilor, va asteptam si sezonul urmator la un spectacol la fel de frumos.Program CNT 2023

calificarile CNT se vor juca Vineri si Sambata 08/09.12.2023

- se vor juca 4 jocuri de către toate echipele împărtite în 4 squad-uri
rezultate :Calificari
Clasament in timp real

Duminica 10.12 se va juca:

09-12.00 Pasul 1 LOCURILE 5-8
 
12.30-15.00 Pasul 1 LOCURILE 1-4


clasament in timp real Pasul 1

TRASMISIE LIVE !


Duminica 10.12  orele 15.00 se va juca:


Pasul 2
Pasul 3

Le uram succes echipelor participante!
... ...

Evenimente viitoare

10 Feb, 2024 - 31 Dec, 2024

Calendar competitional CNB 2024

09 Dec, 2022 - 11 Dec, 2022

Program CND 2022

30 Nov, -1 - 30 Nov, -1

Extras Regulament - Masuri Covid-19

13 Feb, 2021 - 10 Oct, 2021

UNGERI CNE 2021

01 Feb, 2021 - 31 Dec, 2021

CURSURI GRATUITE DE BOWLING PENTRU JUNIORI SI COPII

Va invitam sa va inscrieti la cursurile gratuite ale Programului Bowling Gratuit, destinat juniorilor si copiilor legitimati (sau care se legitimeaza cu aceasta ocazie) la una din asociatiile-cluburile membre ale Federatiei Romane de Bowling, program initiat in 2018, cu ajutorul finantarii guvernamentale asigurate prin Ministerul Tineretului si Sportului.
Cursurile vor fi coordonate de Biroul Federal prin domnul dl. Piticariu Marius. Inscrierile si detaliile pot fi transmise catre/dinspre dl. Piticariu Marius, la email piticariu.marius@yahoo.com si telefon 0769-611-331, sau la email secretar@frbowling.ro.
Link de prezentare program => https://www.youtube.com/watch?v=f5m6NyAO-ZM

30 Nov, -1 - 30 Nov, -1

CALENDAR COMPETITIONAL 2019-2020!

20 Nov, 2020 - 22 Nov, 2020

PROGRAM PLAY-OFF A&B 2019-2020

30 Nov, -1 - 30 Nov, -1

Informare - modificari generale de joc ale USBC, intrate in vigoare incepand cu 1 august 2020

Urmare modificarilor de ordin tehnic anuntate de catre USBC, prin care se introduc, incepand cu 1 august 2020, diverse limitari privind gaurirea bilelor de bowling, cea mai importanta fiind interzicerea gaurilor de echilibru, FRB anunta faptul ca:
Va aplica aceste noi reglementari, pentru competitiile organizate de catre Federatie, incepand cu data de 1 ianuarie 2021.
Va rugam sa aveti in vedere ca turneele private, pe plan national sau international, aplica propriul regulament, existand posibilitatea ca acestea sa va solicite respectarea reglementarilor mai sus mentionate, incepand cu 1 august 2020.
Federatia Romana de Bowling nu isi asuma in nici un fel interzicerea echipamentelor de joc ale jucatorilor legitimati FRB in turnee private, termenul de 1 ianuarie 2021 aplicandu-se strict competiilor organizate sub egida Federatiei.


07 Dec, 2019 - 08 Dec, 2019

07-12-2019 REJUCARE MECI IN DIVIZIA A ORA 09.00 IDM SECTOR B. SPLIT-PBM1

7/8 -12-2019 ETAPA DIVIZA B- GRUPA 1 LAKE WIEV -GRUPA 2 IDM SECTOR A!!!
22 Nov, 2019 - 24 Nov, 2019

ETAPA 3 INDIVIDUALE -SALA IDM 22-24 NOV