Let's Bowl

CNI turneul 5 Constanta/Lake View
squadurile sunt: joi, vineri, sambata, duminica si luni

rezultate si clasamente in timp real

FRB ureaza mult succes participantilor!
in urma tragerii la sorti ungerea pentru CNI T5 Constanta/Lake View este :A
rbitrii delegati: Gheorghe Catalin, Bianu Felicia, Midisan Adrian.
Se anunta un weekend plin de bowling!
CNE Divizia A etapa 4
rezultate live
transmisie live
CNE Divizia B1 etapa 3
rezultate live

CNE Divizia B2 etapa 3
rezultate live


FRB ureaza mult succes echipelor participante!
Turneul 5 (calificari CNI) va avea loc in perioada 31.05-02.06.2024 la Constanta sala Lake View
Ungerea s-a stabilit sa aiba o lungime de 35 feet.

Inscrierile se fac numai pe adresa de email: competitii@federatiaromanadebowling.ro
situatie inscrieri: AICI!
Incepand de luni 27.05.2024 (ora 10.00) sunt acceptate inscrierile jucatorilor din Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Tg. Mures, Brasov si Iasi.
Incepand de marti 28.05.2024 (ora 10.00) - sunt acceptate si inscrierile jucatorilor din Galati, Ploiesti si Bucuresti.
Incepand de miercuri 29.05.2024 (ora 10.00) sunt acceptate inscrierile tuturor jucatorilor.
Inscrierile se fac cu mentionarea categoriei si a squad-ului in care se inscriu jucatorii.
Termenul limita pentru inscrierea in competitie este joi 30.05 ora 12:00!


In urma tragerii la sorti ungerea pentru ETAPA A4/B3 este aceasta:
Arbitrii delegati: Tibuleac Mirela, Nitu Daniela, Midisan Adrian, Piros Valentin, Gagenoiu Romeo, Stan-Onu Liviu.


”Continuare program dezvoltare juniori mici

Dupa cum stiti, Federaţia Română de Bowling (FRB) a derulat, incepand din 2022, un program de dezvoltare a activitatii sportive de bowling la nivelul juniorilor mici si copiilor.

Acest program a avut si va avea in continuare ca scop atragerea si initierea juniorilor mici (sportivi sub 15 ani, incadrati de FRB ca juniori 2 si 3) in sportul bowling, in vederea legitimarii si stimularii participarii lor in competitiile organizate de FRB si sau alte entitati organizatoare. Programul a inclus si va include si sustinerea juniorilor mici care au inceput initierea in ultimii 3 ani, care au continuat sa frecventeze cursurile in mod regulat si consecvent, legitimandu-se la FRB si participand la competitiile organizate de aceasta.

Sustinerea financiara a programului a avut si va continua sa aiba ca surse:

- Finantarea contractata cu Ministerul Sportului/Agentia Nationala pentru Sport (ANS) pentru ”Promovarea sportului de performanta”, prin alocarea sustinerii in cadrul capitolului specific ”finantarea cheltuielilor privind activitati de pregatire, organizare/participare la competitii pentru juniori mici”;

- Veniturile proprii ale FRB constituite in principal din taxele si cotizatiile achitate acesteia de catre cluburile membre, sportivii legitimati, dar si de catre partenerii si sponsorii FRB.

Destinatia sustinerii programului a fost:

- Achitarea costului pistelor pe care s-au desfasurat cursurile de initiere si de perfectionare a juniorilor mici si copiilor (incluzand si unele manifestari sportive de mai mare anvergura), luandu-i in considerare pe jucatorii juniori mici si copii sub 15 ani (considerati ca juniori 2 si 3), legitimati sau in curs de legitimare.

- Achitarea catre cluburile membre a unor sume de sustinere a dezvoltarii la nivelul juniorilor mici si copiilor, destinate sustinerii financiare a antrenorilor/instructorilor/sportivilor de performanta care au participat la educarea juniorilor mici si copiilor in cadrul cursurilor de initiere si/sau perfectionare.

- Sustinerea cu echipament sportiv a juniorilor mici si copiilor, echipament furnizat de partenerul principal al FRB, BBBS-Brunswick.

Este important de mentionat faptul ca juniorii mici si copii care au participat la acest program in mod regulat si consecvent au fost ulterior legitimati la FRB si participa la activitatea sportiva organizata a FRB.

Conform hotararilor Biroului Federal (BF) al FRB, luate atat la inceputul anului cu ocazia cererii de finantare depuse la ANS, cat si in ultimele sale sedinte, FRB reincepe acest program, beneficiind totodata si de primirea finantarii aprobate de ANS pentru 2024, dar si de consolidarea intr-o mare masura a veniturilor proprii ale federatiei.

Va rugam sa ne informati până pe 27 mai a.c. privind:

1. Numarul de juniori mici si copii (sub 15 ani, considerati in reglementarile sportive ale FRB ca juniori 2 si juniori 3) participanti in mod regulat si consecvent la cursurile de initiere, aderenti ai clubului d-voastra, legitimati sau in curs de legitimare la FRB.

2. Antrenorii/instructorii/sportivii de performanta care sunt implicati in mod regulat si consecvent cu desfasurarea cursurilor de initiere si/sau perfectionare a juniorilor mici si copiilor mentionati la pct.1.

3. Sala in care se desfasoara cursurile de initiere si/sau de perfectionare a juniorilor mici si copiilor mentionati la pct.1.

4. Frecventa cursurilor de initiere si/sau perfectionare a juniorilor mici si copii mentionati la pct.1.

Dupa centralizarea informatiei primite, BF va hotărî si vă va comunica care vor fi sumele cu care va sustine lunar activitatea de initiere si perfectionare regulata si consecventa a juniorilor mici si copiilor aderenti ai clubului d-voastra, legitimati sau in curs de legitimare la FRB.

Este important sa mentionam ca BF a hotarat că in prima faza FRB va sustine financiar programul doar prin achitarea costului pistelor pe care se desfasoara cursurile de initiere si/sau perfectionare, in limita aprobată. Astfel, salile de bowling pe pistele carora se vor desfasura aceste cursuri vor emite facturile (proforma sau fiscale) aferente saptamanal pe numele FRB, urmand ca FRB sa le achite in termen de maxim 48 de ore de la emitere.

Facturile emise pe numele FRB de catre salile respective intr-o luna intreaga de zile, aferente cursurilor de initiere si/sau perfectionare, nu vor depasi valoarea lunara hotarata de BF pentru clubul membru respectiv.

In cazul in care la cursurile de initiere si/sau perfectionare desfasurate intr-o anumita sala vor participa juniori mici sau copii ale mai multor cluburi membre (avand anumite sume aprobate de catre BF pentru aceasta activitate), costul pistelor va fi impartit intre cluburile respective, procentual in functie de numarul de cursanţi si de sumele aprobate cluburilor membre din care fac parte acestia.

Asteptam raspunsul d-voastra in termenul solicitat pentru a initia acest program cu maxima celeritate.”
FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE BOWLING solicită ajutorul comunităţii sportive şi al sponsorilor acesteia: intrati pe https://redirectioneaza.ro/ şi încurajaţi activitatea sportivă susţinută de federaţie.
Să redirecţionaţi 3,5% din impozitul anual pe venit către Federaţia Română de Bowing poate deveni mai important ca oricând, anul acesta, pentru:
- Premierea juniorilor Dragnia Mihai si Balazs-Becsi Mate care au obţinut aurul la proba de duo si bronz la individuale la Campionatelor Europene de Juniori 2024;
- Sustinerea suplimentara necesara participarii juniorilor la Campionatele Mondiale de Tineret 2024, ce se vor desfasura in Incheon, Coreea, in perioada 6-19 iulie 2024. Au nevoie peste ceea ce reuseste federaţia sa le furnizeze din bugetul obtinut de la Agenţia Naţională pentru Sport, sau de la partenerii federatiei (echipament sportiv), deoarece deplasarea si subzistenţa necesita cheltuieli mai mari decat la alte competitii internationale (distanta mare si pret mare al al biletelor de avion, incluzand bagajul cu echipament sportiv); suma suplimentara necesara se ridica la aproximativ 2.500 €;
- Sustinerea juniorilor mici (sub 15 ani) care ar dori sa joace bowling si care nu-si permit nici ei, nici parintii sau rudele lor, sa achite pistele de cel putin 2 ori pe saptamana in salile de bowling private din România, şi/sau să recompenseze efortul antrenorilor/instructorilor care ar putea sa-i initieze si sa-i perfectioneze in bowling; orice suma redirecţionată, în plus faţă de sustinerea făcută de federaţie prin echipament sportiv de la partenerul BBBS Brunswick şi faţă de alocarea financiară anuală obţinută de la Agenţia Naţională pentru Sport (aprox.8.000 €), va fi mai mult decât binevenită;
- Susţinerea suplimentară generală a participării delegaţiilor loturilor naţionale la competiţiile europene şi mondiale;
- Susţinerea premierii sportivilor cu performanţe deosebite în competiţiile Campionatului Naţional de Bowling şi/sau competiţiile internaţionale.
De anul acesta, formularul 230 permite redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe salarii sau pensii datorat statului până pe 25 mai. Intrati pe https://redirectioneaza.ro/ si incurajati activitatea sportiva de bowling prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe salarii sau pensii datorate statului până pe 25 mai.
Vă mulţumim în numele performanţei sportive în bowling!
S-a stabilit ca ungerea pentru Etapa A4 si B3 CNE sa aiba o lungime de 44feet.
Revenim cu detalii despre ungerea trasa la sorti cu 3 zile inaintea inceperii competitiei.
Let's Bowl

CNI turneul 4 M.Ciuc/300 Bowling Club
squadurile sunt ,sambata si duminica

Rezultate si clasamente in timp real

Transmisie live

FRB ureaza mult succes participantilor!
S-a stabilit ca ungerea pentru CNI T4 - M. Ciuc  sa aiba o lungime de 41feet.
Revenim cu detalii despre ungerea trasa la sorti cu 3 zile inaintea inceperii competitiei
Turneul 4 (calificari CNI) va avea loc in perioada 11-12.05.2024 la Miercurea Ciuc, sala 300 Bowling Club.


Inscrierile se fac numai pe adresa de email: competitii@federatiaromanadebowling.ro cu mentionarea categoriei si a squad-ului in care se inscriu jucatorii.
situatie inscreiri aici :


Incepand de luni 29.04.2024 ora 10:00 sunt acceptate inscrierile jucatorilor din Constanta, Cernavoda, Galati.
Incepand de joi 02.05.2024 ora 10:00 sunt acceptate si inscrierile jucatorilor din Bucuresti, Iasi, Ploiesti si Brasov.
Incepand de luni 06.05.2024 ora 10:00 sunt acceptate inscrierile tuturor jucatorilor.

Termenul limita pentru inscrierea in competitie este joi 09 mai ora 12:00!


Revenim cu detalii despre ungerea cu 7 zile inaintea competitiei
...

Evenimente viitoare

10 Feb, 2024 - 31 Dec, 2024

Calendar competitional CNB 2024

09 Dec, 2022 - 11 Dec, 2022

Program CND 2022

30 Nov, -1 - 30 Nov, -1

Extras Regulament - Masuri Covid-19

13 Feb, 2021 - 10 Oct, 2021

UNGERI CNE 2021

01 Feb, 2021 - 31 Dec, 2021

CURSURI GRATUITE DE BOWLING PENTRU JUNIORI SI COPII

Va invitam sa va inscrieti la cursurile gratuite ale Programului Bowling Gratuit, destinat juniorilor si copiilor legitimati (sau care se legitimeaza cu aceasta ocazie) la una din asociatiile-cluburile membre ale Federatiei Romane de Bowling, program initiat in 2018, cu ajutorul finantarii guvernamentale asigurate prin Ministerul Tineretului si Sportului.
Cursurile vor fi coordonate de Biroul Federal prin domnul dl. Piticariu Marius. Inscrierile si detaliile pot fi transmise catre/dinspre dl. Piticariu Marius, la email piticariu.marius@yahoo.com si telefon 0769-611-331, sau la email secretar@frbowling.ro.
Link de prezentare program => https://www.youtube.com/watch?v=f5m6NyAO-ZM

30 Nov, -1 - 30 Nov, -1

CALENDAR COMPETITIONAL 2019-2020!

20 Nov, 2020 - 22 Nov, 2020

PROGRAM PLAY-OFF A&B 2019-2020

30 Nov, -1 - 30 Nov, -1

Informare - modificari generale de joc ale USBC, intrate in vigoare incepand cu 1 august 2020

Urmare modificarilor de ordin tehnic anuntate de catre USBC, prin care se introduc, incepand cu 1 august 2020, diverse limitari privind gaurirea bilelor de bowling, cea mai importanta fiind interzicerea gaurilor de echilibru, FRB anunta faptul ca:
Va aplica aceste noi reglementari, pentru competitiile organizate de catre Federatie, incepand cu data de 1 ianuarie 2021.
Va rugam sa aveti in vedere ca turneele private, pe plan national sau international, aplica propriul regulament, existand posibilitatea ca acestea sa va solicite respectarea reglementarilor mai sus mentionate, incepand cu 1 august 2020.
Federatia Romana de Bowling nu isi asuma in nici un fel interzicerea echipamentelor de joc ale jucatorilor legitimati FRB in turnee private, termenul de 1 ianuarie 2021 aplicandu-se strict competiilor organizate sub egida Federatiei.


07 Dec, 2019 - 08 Dec, 2019

07-12-2019 REJUCARE MECI IN DIVIZIA A ORA 09.00 IDM SECTOR B. SPLIT-PBM1

7/8 -12-2019 ETAPA DIVIZA B- GRUPA 1 LAKE WIEV -GRUPA 2 IDM SECTOR A!!!
22 Nov, 2019 - 24 Nov, 2019

ETAPA 3 INDIVIDUALE -SALA IDM 22-24 NOV